Jens Bo Kristiansen
Ingeniør, HD(O), IRCA certificeret Lead auditor ISO 9001:2015 og voksenunderviser                                  
 

Jeg etablerede KonsulentHjælp (tidligere PLUS dynamics) i 2010 ud fra et ønske om at medvirke til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige.

Fra 1984-2004 arbejdede jeg i forskellige industrivirksomheder, bl.a. som projektleder, afdelingsleder og fabrikschef. 

I 1992-1994 var jeg udstationeret i Spanien for ABB med ansvar for opbygning af en elektromotorfabrik. Målet var at lave den mest effektive fabrik i ABB-gruppen, og hertil valgte vi at bruge den på det tidspunkt helt nye Lean-filosofi. Fabrikken blev en mønsterfabrik, og her startede min passion for Lean, som har fulgt mig siden.

Siden 2004 har jeg arbejdet som konsulent og fra 2010 som selvstændig konsulent.

Jeg kombinerer som regel Lean og kvalitet i mit arbejde hos kunderne, for når man nu alligevel er i gang med at arbejde med processerne, kan man jo lige så godt forbedre både effektivitet og kvalitet. At se på virksomheden med både kvalitets- og effektivitets "briller" har vist sig at give rigtig gode resultater, som straks kan aflæses på bundlinjen. 

Mit arbejde med strategi og ledelse har lært mig, at mål er uundværlige i opfølgningen på, om man forbedrer sine processer. Mål og målstyring bør derfor indgå i bestræbelserne på at blive mere konkurrencedygtig.